top of page

Yrityskylän kumppanuus on Huaweille vastuuta tulevaisuudestaHuawei lähti Yrityskylän kumppaniksi, koska se haluaa parantaa kansalaisten digitaitoja ja kannustaa nuoria teknologia-alalle. Se on osa globaalin yrityksen yhteiskuntavastuuta.


Pienessä työpisteessä on kokouspöytä, hienot Huawei-julisteet ja muuta yrityksen rekvisiittaa. Joka koulupäivä sinne saapuu töihin kuudesluokkalaisia. Ollaan Yrityskylä Helsinki-Vantaan oppimisympäristössä.


”Tämä on pienoisyhteiskunta, jossa lapset ja nuoret pääsevät opettelemaan työelämätaitoja aidonoloisessa ympäristössä”, toiminnasta vastaava asiantuntija Malva Envall kuvailee.


Yrityskylän kumppanuus on osa Huawein yhteiskuntavastuuohjelmaa. Tavoitteena on parantaa kansalaisten digitaitojen ja tietoviestinnän osaamista. Nuoria ja erityisesti tyttöjä halutaan kannustaa teknologia-alalle.


”Yrityskylä kiehtoo meitä, koska pyrimme globaalina yrityksenä löytämään aina keinoja antaa jotain hyvää yhteiskunnalle, jossa toimimme”, Huawein viestintäpäällikkö Niklas Mannfolk kertoo.


Yrityskylän kumppanuus on yhteiskuntavastuutyötä, jolla pystyy vaikuttamaan koko yhteiskunnan tulevaisuuteen, kertovat Huawein Niklas Mannfolk ja Talous ja nuoret TATin Elisa Nurmi ja Malva Envall.


Työ tutuksi roolileikillä


Huawei oli mukana käsikirjoittamassa koululaisten työtehtäviä. Malva Envallin mukaan roolileikin avulla pääsee syvällisesti tutustumaan teknologia-alaan ja Huawein vaihteleviin työtehtäviin. TATin Yrityskylä on myös tutkitusti vaikuttava tapa oppia.


”Yrityskylässä voi sukeltaa vaikka Huawein maajohtajan rooliin. Yrityksen tiimissä työskentelee myös älykellokampanjaa suunnitteleva tutkimus- ja tuotekehitysinsinööri.”


Päivän lopussa insinööri esittelee uuden älykellon konferenssissa, jonka nimi on Teknologian avulla kohti vihreää siirtymää. Sekin on yksi tärkeä Huawein yhteiskuntavastuun teema.


Lisäksi työpisteessä on töissä wifi-ratkaisujen myyjä sekä Huawein Yrityskylään toimittamia oikeita wifi-bokseja asentava laite- ja ratkaisuasiantuntija.


Kumppanit ovat tärkeitä


Huawein kaltaisten yritysten mukanaolo tekee Yrityskylien oppimiskokonaisuudesta monipuolisen ja elämyksellisen.


”Yrityskumppanit mahdollistavat toimintamme valtakunnallisesti ja luovat toiminnalle vakautta”, Talous ja nuoret TATin kumppanuuspäällikkö Elisa Nurmi sanoo.


Hän korostaa myös sen merkitystä, että kumppanit mahdollistavat lasten ensimmäisen työelämäkokemuksen.


”Jos puhutaan yhteiskuntavastuusta yritysmaailmassa, niin Yrityskylän toiminnassa mukanaolo antaa mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnan tulevaisuuteen”, Nurmi tiivistää.


Niklas Mannfolkille Yrityskylistä saatu palaute on vahvistanut kumppanuuden tärkeyttä. Oppilaat ovat oikeasti innostuneet digitaidoista ja ICT-alasta, kuten tämäkin kuudesluokkalaisen viesti kertoo:


”Terve, Huawei! Minulla ja työkavereillani oli todella kivaa. Ihanaa, kun olette tällaisessa mukana :). Kiinnostuin paljon älykellon suunnittelusta ja yrityksenne toiminnasta. Kiitos!”


TALOUS JA NUORET TATIN YRITYSKYLÄ

  • oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta

  • palkittu maailman parhaan koulutusinnovaationa

  • toimii valtakunnallisesti 13 alueella

  • tavoittaa yli 100 000 oppilasta vuodessa

  • suunnattu peruskoulun 6.- & 9.-luokkalaisille

bottom of page